Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
215 illustration
215 photo 01

Буры вушан

Plecotus auritus

Апісанне:
Даўжыня галавы і тулава - усяго 5,5 см, але пры гэтым размах крылаў дасягае 28 см. Можа пражыць да 28 гадоў, але сярэдняя працягласць жыцця на волі складае ўсяго 5 гадоў. Мех доўгі, калматы, на спіне буравата-шэры, на бруху - ад жаўтлява-карычневага да бялёсага. Даўжыня вушэй складае больш за палову даўжыні тулава.

Распаўсюджанне:
Улетку днюе ў розных натуральных і штучных сховішчах (дуплы дрэў, пячоры, шчыліны дамоў), а таксама ў шпакоўнях. Сустракаецца ў лясах, садах, парках, населеных пунктах. Зімуе ў натуральных пячорах і падземных збудаваннях. Распаўсюджаны па ўсёй Еўразіі.

Асаблівасці біялогіі:
Вядзе начны лад жыцця. Палёт павольны, няроўны. Як правіла, лётае нізка над раслінным покрывам. Сілкуецца лятучымі насякомымі альбо казуркамі, якія сядзяць на лісці. Есць здабычу налёту або падчас кароткатэрміновых прызямленняў. Вядзе адзіночны лад жыцця. У перыяд размнажэння ўтвараюць невялікія калоніі, якія складаюцца з 10 - 20 самак і меншай колькасці самцоў.

  • Illustration
  • Photos
  • Video