Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
548 illustration

Рудая вячэрніца

Nyctalus noctula

Апісанне:
Даўжыня 7 - 8 см, воўна карычневая з жаўтлявым або рудаватым адценнем. Морда, вушы і крылы без поўсці, чарнавата-карычневага колеру. Вушы і козялкі вушных ракавін скарочаныя, круглявай формы. Крылы доўгія (размах 33 - 46 см) і вузкія.

Распаўсюджанне:
Жыве ў лісцяных і змяшаных лясах, парках, садах, у маланаселенай мясцовасці.

Асаблівасці біялогіі:
Актыўная ў змрок і ноччу, зрэдку можна назіраць дзённыя палёты. Раннім летам самцы і самкі збіраюцца ў сумесныя гняздоўі. Адасабленне самак для нараджэння дзіцянятаў (па 20 - 50, радзей - да некалькіх сотняў асобін) пачынаецца ў канцы траўня. У гэты перыяд самцы пражываюць малымі калоніямі. Гняздуецца ў дуплах, расколінах, на гарышчах, скрынях для кажаноў. Мігруючы від. Пералятае на адлегласці да 1500 км. зімой і летам. Есць лятучых казурак: начных матылькоў, жукоў.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio