Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
544 illustration

Ласка

Mustela nivalis

Апісанне:
Даўжыня цела - 11 - 26 см, хваста - 4 - 9 см. Самы дробны драпежнік ў Еўропе. У ласкі стройнае тулава, кароткія лапы і хвост. Мех зверху буравата-карычневы, жывот крэмава-белы. Ласкі, якія жывуць у паўночнай Еўропе, зімой мяняюць афарбоўку на белую.

Распаўсюджанне:
Шырока распаўсюджаная ў Еўропе, Азіі, Паўночнай Амерыцы. Насельнік разнастайных ландшафтаў: лясоў, палёў, садоў, паркаў. Таксама жыве паблізу чалавечага жылля.

Асаблівасці біялогіі:
Звярок надзвычай актыўны, сілкуецца ў асноўным дробнымі грызунамі (соні, мышы), птушкамі і часам казуркамі.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio