Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
541 illustration
541 photo 01

Мыш-малютка

Micromys minutus

Апісанне:
Самы дробны прадстаўнік грызуноў у Еўропе. Даўжыня цела прыкладна роўная даўжыні хваста (5 - 7.5 см), маса цела - усяго 4 грама. Афарбаванне спіны ад жоўтага да буравата-карычневага, жывот бялёсы.

Распаўсюджанне:
Звычайна сустракаецца на увільготненных лугах з высокай травой і іншай балотнай расліннасцю, нізінных пасевах збожжавых. Распаўсюджана на большай частцы тэрыторыі Еўропы і ва ўмеранай зоне Азіі.

Асаблівасці біялогіі:
Актыўная днём і ноччу. Выдатна лазіць, выкарыстоўваючы чэпкі хвост у якасці пятай канечнасці. Будуе гнязды авальнай формы з даступнага расліннага матэрыялу. Улетку гняздуецца ў трыснягу, хмызняках; зімой - на зямлі або ў норах. Сілкуецца насеннем, ягадамі, почкамі, казуркамі. У зімовыя месяцы ўпадае ў спячку.

  • Illustration
  • Photos
  • Video