Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
207 illustration

Арэшнікавая соня

Muscardinus avellanarius

Апісанне:
Цела звярка да 8 см у даўжыню, даўжыня хваста - да 65 мм. Мех са спіны жаўтлява-карычневы, брушка бялёсае. Вочы вялікія, чорныя.

Распаўсюджанне:
Жыве ў лісцяных лясах, жывых загарадзях. Распаўсюджаная ў Еўропе і Малой Азіі.

Асаблівасці біялогіі:
Вядзе начны лад жыцця. На працягу дня хаваецца ў гняздзе, там жа залягае ў спячку. Гняздо авальнай формы, будуецца з лісця і моху. Можа размяшчацца сярод хмызнякоў. У халоднае надвор'е або ў перыяд бяскорміцы, для захавання сіл, згортваецца ў шарык і засынае. Размнажаецца двойчы ў год. Сілкуецца почкамі, насеннем, ляснымі арэхамі, жалудамі, казуркамі. Выдатна лазіць. Праводзіць большую частку актыўнага часу пасярод галін дрэў у пошуках ежы. Часам спускаецца на зямлю.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio