Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Птушкі

  • Белая пліска ці сітаўка
  • Белы бусел
  •  Валавока
  • Вушастая сава
  • Вялікая сініца
  • Вялікі стракаты дзяцел
  • Вясковая ластаўка
  • Гарадская ластаўка
  • Грак
  • Дамавы верабей
  • Даўгахвостая сініца
  • Дрозд-спявун
  • Звычайная авяльга
  • Звычайная берасцянка ці Зябок
  • Звычайная зелянушка
  • Звычайная зязюля
  • Звычайная перапёлка
  • Звычайная пустальга
  • Звычайная рудахвостка
  • Звычайная сіпуха
  • Звычайная сойка
  • Звычайная стрынатка
  • Звычайны грычун
  • Звычайны  кавалік ці глінянка
  • Звычайны канюх
  • Звычайны салавей
  • Звычайны снягір
  • Звычайны таўстадзюб
  • Звычайны шпак
  • Зялёны дзяцел
  • Каўка
  • Крыжанка
  • Леска-чорнагалоўка
  • Лясны голуб
  • Малінаўка
  • Палявы верабей
  • Палявы жаўрук
  • Пячураўка-ценькаўка
  • Сарока
  • Сіняя сініца
  • Сыч-сіпель
  • Удод
  • Чаротніца
  • Чорнагаловы шчыгол
  • Чорны дрозд
  • Чорны свіргуль
  • Шуляк-карагольчык
  • Шызы голуб
  • Шэрая валасяніца
  • Шэрая варона
  • Шэрая кугакаўка
232 illustration

Вялікі стракаты дзяцел

Dendrocopos major

Апісанне:
Птушка даўжынёй каля 25 см. афарбоўка чорна-белая, з чырвоным пер'ем пад хвастом. Размах крылаў каля 40 см. У самцоў прыкметна чырвоная пляма на патыліцы.

Распаўсюджанне:
Сустракаецца ў лясах усіх тыпаў па ўсёй Еўропе. Звычайна не мігруе. Асобіны, якія жывуць у больш халоднай частцы арэалу, могуць зімаваць на поўдні.

Асаблівасці біялогіі:
Моцнай дзюбай дабывае з дрэва лічынак жукоў. Сілкуецца казуркамі, схаваным у шышках насеннем, рэдка - яйкамі і птушанятамі іншых птушак. Здабывае казурак з расколін у кары дрэў кончыкам ліпкага языка.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio