Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Птушкі

  • Белая пліска ці сітаўка
  • Белы бусел
  •  Валавока
  • Вушастая сава
  • Вялікая сініца
  • Вялікі стракаты дзяцел
  • Вясковая ластаўка
  • Гарадская ластаўка
  • Грак
  • Дамавы верабей
  • Даўгахвостая сініца
  • Дрозд-спявун
  • Звычайная авяльга
  • Звычайная берасцянка ці Зябок
  • Звычайная зелянушка
  • Звычайная зязюля
  • Звычайная перапёлка
  • Звычайная пустальга
  • Звычайная рудахвостка
  • Звычайная сіпуха
  • Звычайная сойка
  • Звычайная стрынатка
  • Звычайны грычун
  • Звычайны  кавалік ці глінянка
  • Звычайны канюх
  • Звычайны салавей
  • Звычайны снягір
  • Звычайны таўстадзюб
  • Звычайны шпак
  • Зялёны дзяцел
  • Каўка
  • Крыжанка
  • Леска-чорнагалоўка
  • Лясны голуб
  • Малінаўка
  • Палявы верабей
  • Палявы жаўрук
  • Пячураўка-ценькаўка
  • Сарока
  • Сіняя сініца
  • Сыч-сіпель
  • Удод
  • Чаротніца
  • Чорнагаловы шчыгол
  • Чорны дрозд
  • Чорны свіргуль
  • Шуляк-карагольчык
  • Шызы голуб
  • Шэрая валасяніца
  • Шэрая варона
  • Шэрая кугакаўка
253 illustration
253 photo 01

Каўка

Corvus monedula

Апісанне:
Птушка даўжынёй каля 33 см, з цёмнай афарбоўкай, шчыльным целаскладам і магутнай дзюбай. Задняя частка шыі шэрая, вочы бялёсыя.

Распаўсюджанне:
У асноўным вядзе аселы лад жыцця, у паўночнай Еўропе мігруе на кароткія адлегласці. Гняздуецца ў непасрэднай блізкасці да чалавека. У дзікай прыродзе жыве ў парках, змешаных лясах, а таксама ў гарах і на прыбярэжных скалах.

Асаблівасці біялогіі:
Вельмі цямлівая і таварыская птушка. Гняздуецца ў калоніях, здабывае корм у зграях. Будуе гнязды ў комінах, паветраводах, дуплах дрэў, пячорах, расколінах скал. Усяедная.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio