Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Птушкі

  • Белая пліска ці сітаўка
  • Белы бусел
  •  Валавока
  • Вушастая сава
  • Вялікая сініца
  • Вялікі стракаты дзяцел
  • Вясковая ластаўка
  • Гарадская ластаўка
  • Грак
  • Дамавы верабей
  • Даўгахвостая сініца
  • Дрозд-спявун
  • Звычайная авяльга
  • Звычайная берасцянка ці Зябок
  • Звычайная зелянушка
  • Звычайная зязюля
  • Звычайная перапёлка
  • Звычайная пустальга
  • Звычайная рудахвостка
  • Звычайная сіпуха
  • Звычайная сойка
  • Звычайная стрынатка
  • Звычайны грычун
  • Звычайны  кавалік ці глінянка
  • Звычайны канюх
  • Звычайны салавей
  • Звычайны снягір
  • Звычайны таўстадзюб
  • Звычайны шпак
  • Зялёны дзяцел
  • Каўка
  • Крыжанка
  • Леска-чорнагалоўка
  • Лясны голуб
  • Малінаўка
  • Палявы верабей
  • Палявы жаўрук
  • Пячураўка-ценькаўка
  • Сарока
  • Сіняя сініца
  • Сыч-сіпель
  • Удод
  • Чаротніца
  • Чорнагаловы шчыгол
  • Чорны дрозд
  • Чорны свіргуль
  • Шуляк-карагольчык
  • Шызы голуб
  • Шэрая валасяніца
  • Шэрая варона
  • Шэрая кугакаўка
263 illustration
263 photo 01

Звычайны таўстадзюб

Coccothraustes coccothraustes

Апісанне:
Птушка сярэдніх памераў з масіўнай трохкутнай дзюбай, вялікай галавой, тоўстай шыяй і кароткім хвастом. Галава памяранцава-бурая, гарлавое і вочнае плямы чорныя. Верхняя частка цёмна-карычневая, ніжняя - аранжавая. У палёце прыкметныя палосы на крылах і кончык хваста белага колеру.

Распаўсюджанне:
Аселы від. Распаўсюджаны ў ляснйо зоне Еўропы. У якасці месцаў пражывання аддае перавагу лісцяным і змешаным лясам, паркам, буйным дрэвам.

Асаблівасці біялогіі:
Асцярожны і скрытны. Вялікую частку часу хаваецца ў кроне дрэў. Гняздуецца высока ў кронах лісцяных дрэў, гнёзды замацоўвае на ствалах або на раздвоеных галінках. Сілкуецца ў асноўным цвёрдым насеннем, ядрамі пладоў, якія здабывае, расколваючы цвёрдую абалонку (напрыклад, вішні) масіўнай дзюбай. Пры гэтым развівае сілу да 50 кг.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio