Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
601 illustration

Шэры воўк

Canis lupus

Апісанне:
Воўк - самы буйны від сямейства сабак. Афарбаванне - ад крэмавага або белага да шэрага або чорнага. Дарослы воўк дасягае 70 - 80 см ў карку і 140 - 200 см у даўжыню. Маса - каля 60 кг. Працягласць жыцця на волі - каля 8 гадоў.

Распаўсюджанне:
Арэал пасялення ўключае паўночную Амерыку, Еўропу, Блізкі Усход, Азію. Прыстасоўваецца да розных прыродных умоў. Жыве ў лясах.

Асаблівасці біялогіі:
Жывуць зграямі па 8 - 35 асобін, якія ўзначальвае важак . Пары захоўваюцца пажыццёва. Ваўчаняты нараджаюцца сляпымі, але здольнымі перамяшчацца разам са зграяй ва ўзросце 3 - 5 месяцаў. Маюць зносіны паміж сабой выццём, а таксама пры дапамозе жэстаў і пахаў. Сігналізуюць аб сваім настроі і становішчы ў зграі грымасамі і хвастом. Пажадлівыя. Здабычай служаць жывёлы розных памераў ад палявых мышэй да буйных млекакормячых. Знікненне ваўка з экасістэм можа прыводзіць да перанаселенасці іншымі відамі жывёл. Асноўныя пагрозы ваўку зыходзяць ад чалавека і тыграў.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio