Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Птушкі

  • Белая пліска ці сітаўка
  • Белы бусел
  •  Валавока
  • Вушастая сава
  • Вялікая сініца
  • Вялікі стракаты дзяцел
  • Вясковая ластаўка
  • Гарадская ластаўка
  • Грак
  • Дамавы верабей
  • Даўгахвостая сініца
  • Дрозд-спявун
  • Звычайная авяльга
  • Звычайная берасцянка ці Зябок
  • Звычайная зелянушка
  • Звычайная зязюля
  • Звычайная перапёлка
  • Звычайная пустальга
  • Звычайная рудахвостка
  • Звычайная сіпуха
  • Звычайная сойка
  • Звычайная стрынатка
  • Звычайны грычун
  • Звычайны  кавалік ці глінянка
  • Звычайны канюх
  • Звычайны салавей
  • Звычайны снягір
  • Звычайны таўстадзюб
  • Звычайны шпак
  • Зялёны дзяцел
  • Каўка
  • Крыжанка
  • Леска-чорнагалоўка
  • Лясны голуб
  • Малінаўка
  • Палявы верабей
  • Палявы жаўрук
  • Пячураўка-ценькаўка
  • Сарока
  • Сіняя сініца
  • Сыч-сіпель
  • Удод
  • Чаротніца
  • Чорнагаловы шчыгол
  • Чорны дрозд
  • Чорны свіргуль
  • Шуляк-карагольчык
  • Шызы голуб
  • Шэрая валасяніца
  • Шэрая варона
  • Шэрая кугакаўка
226 illustration

Вушастая сава

Asio otus

Апісанне:
Вушастая сава дасягае 30 - 40 см. у даўжыню. Размах крылаў - да 1 м. Сваёй назвай птушка абавязаная чарнаватым вушным пер'ям, але яны могуць быць амаль незаўважныя, калі сава расслабленая або ляціць. Вочы аранжавага колеру, афарбоўка апярэння зліваецца з карой дрэў.

Распаўсюджанне:
Вушастая сава жыве ў лясах паблізу адкрытых прастор, у гаях, пасярод палёў і ў буйных парках з іглічнымі дрэвамі. Сустракаецца па ўсёй Еўропе і Азіі, за выключэннем крайняй Поўначы. Совы, якія жывуць у паўночнай частцы арэала, у зімовы перыяд мігруюць на поўдзень.

Асаблівасці біялогіі:
Палююць ноччу на адкрытай мясцовасці, плануючы на крылах. Сілкуюцца галоўным чынам грызунамі і птушкамі.

  • Illustration
  • Photos
  • Video
  • Audio