Бібліятэка                   Энцыклапедыя

Сысуны

  • Арэшнікавая соня
  • Барсук
  • Белагруды вожык
  • Буры вушан
  • Буры мядзведзь
  • Высакародны алень
  • Дамовая мыш
  • Дзік
  • Еўрапейская казуля
  • Заяц-бяляк
  • Заяц-русак
  • Звычайная белка
  • Звычайная буразубка
  • Звычайная кутора
  • Звычайная лісіца
  • Зубр
  • Кажан-карлік
  • Каменная куніца
  • Крот
  • Ласка
  • Лясная мыш
  • Мыш-малютка
  • Рачная выдра
  • Рачны бабёр
  • Рудая вячэрніца
  • Рудая палёўка
  • Рысь
  • Садовая соня
  • Чорны тхор
  • Шэры воўк
  • Шэры пацук
505 illustration

Лясная мыш

Apodemus sylvaticus

Апісанне:
Даўжыня 7.5 - 11 см, воўна карычневая з жаўтлявым адлівам, жывот бледна-шэры. Вельмі вялікія вочы і вушы. Хвост па даўжыні прыкладна роўны тулаву, знізу бялёсы, пакрыты рэдкай поўсцю.

Распаўсюджанне:
Жыве ў палях, на лясных узлесках, у лесаахоўных палосах і разнастайных іншых ландшафтах, акрамя залішне увільготненых. Часам пранікае у будынкі, асабліва ў зімовы перыяд. Арэал пасялення - Еўропа, паўночная Афрыка, паўднёва-заходняя Азія.

Асаблівасці біялогіі:
Актыўная ў змярканні і ноччу. Капае норы пад зямлёй і хаваецца ў іх. Норы ўяўляюць сабой доўгія тунэлі з асобнымі месцамі для гнездавання і кармлення. Хутка бегае, добра лазіць і скача. Сілкуецца ягадамі, насеннем, почкамі, пабегамі, грыбамі, бесхрыбтовымі.

  • Illustration
  • Photos
  • Video